"Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!"


Kedves Diákok!

Szeretettel köszöntünk Titeket iskolánk Digitális Témahét 2018 oldalán!

Ahogy a hétfő reggeli hirdetésen elhangzott, itt megtaláltok minden, a héthez kapcsolódó információt.

A hét témája iskolánk idei jelmondata:

"Gondolkozz globálisan, cselekedj lokálisan!"

Ehhez kapcsolódnak a különböző feladatok, vetélkedők, pályázatok, melyeket digitális formában kell megoldanotok. Lesznek egyéni, és csapatversenyek is, bízunk benne mindenki megtalálja a kedvére valót! :)

Milyen eszközökre lesz szükséged?

Okos telefon, józan ész, számítógép. A héten többször is lesz lehetőséged az informatika terem gépeit használni. Okostelefonodra a következő alkalmazásokat töltsd le (képre kattintva letöltheted):

QR kód olvasó KAHOOT!

Súgok: Keddi napon lesz szükséged a QR kód olvasóra!

ÖKO lábnyom pályázat: Készíts digitális formában, Neked tetsző, és általad ismert technikával lábfej formában. Ez lehet felülnézetből fotózott, tárgyakból kirakott lábnyom, témához illő szavakból alkotott, több fotóból kirakott remekmű is! A lényeg: a végleges formát digitális formában kérjük elküldeni a webmin@dai.hu címre. Dolgozhatsz önállóan, vagy csapatban is!

Környezetvédelem a ház körül - Digitális tananyag pályázat: Ne ijedj meg a címtől, nem egy teljesen kidolgozott tananyagot kérünk tőletek! :) PPT vagy tankocka segítségével dolgozz. Gondolkozz, otthon, a ház körül milyen módszerekkel tudsz környezettudatos lenni, mivel tudsz egy kicsit spórolni, hogyan tudod az otthoni környezetedet, vagy a tágabb környezetedet védeni otthonról! A lényeg, hozz létre olyan ismeretterjesztő anyagot, melyből a társaid a fenti témáról többet tudhatnak meg, a Te szemeden, eszeden keresztül! Szintén a webmin@dai.hu címre küldd a munkád! Dolgozhatsz önállóan, vagy csapatban is!

HÉTFŐ

Mai  napon tudtok regisztrálni a versenyekre, az alábbi linken található feladatlap kitöltésével. Negyedik osztálytól nyolcadikig várjuk a jelentkezőket. A beérkező megoldások közül évfolyamonként az első három helyes megfejtést kiválasztjuk, és ők szerdán egy vetélkedőn vesznek részt, ahova két fős csapatokat várunk (az informatika teremben így férünk el). Minden vetélkedőbe került csapat kap egy iskolai e-mail címet, ahol a további információkat közöljük. A feladatlap ma éjfélig tölthető ki, holnap már nem lesz elérhető. Jó munkát!

A beküldési határidő lejárt!

Íme a vetélkedőbe került csapatok:

4. évfolyamon:
QR kód olvasók
Inforlányok
Ennek a csapatnak nincs neve

5. évfolyamon:
Blue Daragons
Wifi
KOLM

6. évfolyamon:
Tőzsde cápák
Drót Kalózok
iloæti

7. évfolyamon:
HffhEzrze474
HT
Csini

Gratulálunk! A vetélkedő kezdete: 2018.04.11. szerda, 14:00, 108. terem. Szükségetek lesz csapatonként egy okos eszközre, és a fentebb letölthető KAHOOT! appra!


Mai nap folyamán kihirdetünk két pályázatot is, melyekről fentebb olvashattok. Mindkét pályázat benyújtásának határideje péntek reggel 8:00. Két korosztályban fogunk díjazni: 4-6 évfolyam, és 7-8 évfolyam. Ezeken egyénileg is részt vehettek a vetélkedőtől függetlenül.

KEDD

QR kód verseny. Várjuk a megfejtéseket! :)

SZERDA

Vetélkedő!

Hamarosan kiderül, mely csapatok jutottak be a szerda délutáni vetélkedőbe! Érkeznek szép számmal a megfejtések, s volt már, akinek a pályázati munkáját is megkaptuk! Gratulálunk!

CSÜTÖRTÖK - PÉNTEK

a, A mai nap folyamán, 14:00 órától lehetőséged van bemenni az informatika terembe, ahol dolgozhatsz a pályázatokon, vagy kitöltheted az alább ismertetett feladatlapot is!

b, Csütörtökön életre kel egy virtuális feladatlap, de most nem a Google felületén. Megismerkedhettek egy másik oldallal, ami a REDMENTA. Ezen az oldalon regisztrálnotok kell, amit a csapatnévvel tegyetek, majd belépés után beírni a feladatlap direktcímét, és indulhat is a kitöltés!

Ahhoz, hogy megtaláld a feladatlapod, be kell írni a "direktcímét", amit egy QR kódban találsz elrejtve az iskola területén.

Ezt a feladatlapot csütörtök reggel 8:00-tól péntek este 23:00-ig kezdheted el kitölteni, amire 45 perced van.

Néhány instrukció képekben: